Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Wasbare luiers van de Kruidvat

Wasbare luiers bij het Kruidvat

Ja je leest het goed, het Kruidvat heeft een wasbare luier op de markt gebracht. Na Pampers is het Kruidvat de tweede grote speler op de babymarkt die met wasbaar aan de slag gaat. In dit blog lees je alles over de Hybrid Harmony van Pampers.

Bij Babybum.nl hebben we uiteraard gelijk een Kruidvat luier aangeschaft om te testen. We hebben hem binnenste buiten gekeerd en uitgeprobeerd. In dit blog delen we onze ervaringen.

De kruidvat luier is een All-in-one luier

De wasbare luier van het Kruidvat is een meegroeiende Alles-in-Een-luier. De absorberende binnenluier en de waterwerende buitenkant zijn met elkaar vernaaid. De luier is met drukknoopjes aan de voorkant op maat te maken, zodat deze vanaf 4/5 kilo tot zindelijkheid (ca 15 kilo) past. De luier sluit met klittenband.

De absorberende binnenluier bestaat uit een rechte strook microvezel, welke aan de achterkant vastgenaaid is aan de luier. Deze flap stop je in de pocketopening aan de achterkant van de luier. Tegen de huid van je kindje komt de zachte laag microfleece. In het microfleece zijn dubbele lekgootjes ingenaaid. Deze voorkomen dat bij een flinke plas de urine van de fleecelaag af kan lopen en de luier gaat lekken.

Wasbare accessoires bij de Kruidvat luier

Het Kruidvat heeft naast de Alles-in-een-luier meerdere accessoires op de markt gebracht. Zo kun je een setje boosters kopen, om de luier extra absorptie te geven. Ook worden er wegwerpinlegvellen verkocht, wetbags, billendoekjes en een luieremmer.

Wij kochten een setje boosters en de inlegvellen. De boosters zijn gemaakt van 100% microvezel. Dit vinden we een jammere keuze, omdat microvezel weliswaar snel absorbeert, maar ook snel de plas weer loslaat. Onze ervaring leert dat dit, zeker bij grotere kindjes, snel lekkage zal geven.

De samenstelling van de inlegvellen is niet bekend gemaakt. Het lijkt op een viscose of PLA. De inlegvellen zijn dun, je trekt ze met je handen makkelijk uit elkaar. Bij het wassen scheuren de vellen, ze zijn dus echt voor eenmalig gebruik.

Een kopie van de Bambino Mio AIO?

Bij het openmaken van de verpakking valt ons gelijk iets op: he, dit lijkt wel een Bambino Mio AIO! De vorm, de manier waarop de booster vast zit aan de luier, de vorm van de sluittabs en de stiksels op de ingenaaide booster… Het enige grote verschil is dat de Bambino Mio geen ingenaaide dubbele lekgootjes heeft. We hebben van Bambino Mio nog geen bevestiging dat de Kruidvat Luier inderdaad een White Label productie is, maar het zou ons niets verbazen 😉

Wat te doen als mijn Kruidvat wasbare luier lekt?

We vermeldden het al kort hierboven, deze Kruidvatluier heeft een absorberende kern van microvezel. Microvezel heeft als voordeel dat het snel plas absorbeert, maar als nadeel dat het urine ook snel weer loslaat als er druk op de luier komt (denk aan een spons). Zeker bij grotere kindjes die al zelf kunnen gaan zitten zal deze luier snel gaan lekken.

Gelukkig kun je daar iets aan doen. Wij geven je graag een aantal tips hoe je toch succesvol kunt wasbaar luieren met de Kruidvat luier.

Tip 1: Gebruik een booster van bamboe of hennep

Gebruik een booster van bamboe of hennep in de luier. Bamboe en hennep houden plas veel beter vast dan microvezel. Deze booster leg je onder de ingenaaide booster van microvezel. De microvezel laag absorbeert dan snel de plas, de bamboe- of hennepbooster houdt deze plas vervolgens goed vast.

 • Blümchen booster Hennep

  4,95 incl. BTW

Tip 2: Creëer een snel absorberende laag van katoen

Dit is DE tip voor grote kindjes die snel en veel in 1 keer plassen. De Kruidvatluier heeft een ingenaaide fleecelaag. Dit is fijn omdat het de billetjes van je kindje droog houdt. Fleece heeft echter 1 minder fijne eigenschap: als er veel plas in 1 keer op komt, dan ontstaat er een plasje plas op de fleecelaag. Je voelt hem al aankomen… Als dit plasje te groot wordt, dan loopt het uit de luier. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: Leg een katoenen doekje bovenop de fleecelaag. Je kunt hiervoor een spuugdoekje gebruiken, maar ook een katoenen booster. Katoen absorbeert snel, er ontstaat geen plas op de luier, en de urine wordt geleidelijk doorgegeven door de fleecelaag naar de binnenkant van de luier.

 • Blümchen booster Twill

  2,09 incl. BTW

Tip 3: Gebruik romperverlengers

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de Kruidvatluier wat groter is dan de wegwerpluiers die je gewend was. Grote kans dat je gehannest hebt met het sluiten van de romper over de luier. Gelukkig is hier een heel handige truc voor: de romperverlenger. Deze klik je eenvoudig op de romper van je kindje, en je romper is gelijk 7cm langer. Een te strakke romper (of broek) om de wasbare luier zorgt voor extra druk op de luier. Je drukt de luier dan leeg, net zoals een spons waar je op drukt. Met een romperverlenger (en een broek in een maatje groter) is de lekkage verleden tijd.

 • Avo&Cado Romperverlenger set van 3

  7,95 incl. BTW
 • HappyBear-romperverlengers-set-van-3

  HappyBear Romperverlengers

  10,99 incl. BTW

Wat is onze mening over de Kruidvat wasbare luier?

We vinden het een goede ontwikkeling dat wasbare luiers bij de ‘gewone’ drogist verkrijgbaar zijn. Wel vinden we de keuze voor een 100% polyester AIO jammer, omdat dit het type luier is dat vaak voor lekkage zorgt. We zijn bang dat ouders die een poging wagen teleurgesteld raken en besluiten ‘Wasbaar werkt niet voor ons’ en weer wegwerpluiers gaan gebruiken. Met de tips uit dit blog hopen we deze ouders binnenboord te houden 💪

Aan de slag met wasbare luiers

Bij Babybum.nl zijn wij er van overtuigd: wasbaar luieren is poepiesimpel, als je eenmaal weet hoe het werkt 💩. Kruidvat heeft er voor gekozen om een wasbare luier op de markt te brengen, wat in gebruik net zo makkelijk is als een wegwerpluier. Bij Babybum.nl kiezen wij er voor om luiers aan te bieden, waarvan wij 100% zeker weten dat ouders er tevreden mee zijn, omdat ze doen wat ze moeten doen. Namelijk poep en plas opvangen.

Daarom adviseren wij bij Babybum.nl vrijwel altijd om voor een tweedelige luier te kiezen. Tweedelige luiers zijn lekvrij, bomb-proof en uiteindelijk net zo makkelijk in gebruik als een AIO of wegwerpluier 😉

Met onze handige voordeelpakketten ben jij in een keer voorzien van de fijnste wasbare luiers 👇

 • Wasbare Luier Startpakket

  Oorspronkelijke prijs was: €75,00.Huidige prijs is: €59,00. incl. BTW
 • Blümchen prefold voordeelpakket

  168,20208,20 incl. BTW
 • Wasbare Luier Accessoires Pakket

  Oorspronkelijke prijs was: €106,78.Huidige prijs is: €95,95. incl. BTW
 • Bambinex voordeelpakket – maat 1

  389,00 incl. BTW
De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 182 reviews.