Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Waar worden mijn wasbare luiers gemaakt?

Misschien heb je je afgevraagd waar jouw favoriete wasbare luiers nu eigenlijk gemaakt worden. Of vraag je je af waarom er zo’n groot prijsverschil tussen de verschillende merken zit.

Wij zijn voor je op onderzoek gegaan, en hebben de productielocaties van de verschillende merken voor je op een rijtje gezet. Vanwege concurrentie gevoeligheid bij een aantal merken is de precieze fabriek niet altijd bekend. In dat geval is er een random plek in het land gekozen waar de markering staat.

De legenda van de kaart komt tevoorschijn als je linksboven op het pijltje klikt.

Filteren op productielocatie

Ben je op zoek naar wasbare luiers die uitsluitend in Europa gemaakt zijn? Met onze filteroptie in de website vind je heel eenvoudig alle producten met Europese roots. Of Pakistaanse, of Noord-Amerikaanse.

We hebben de productielocaties opgedeeld in de volgende vier gebieden:

  • Europa
  • Turkije
  • China/Pakistan
  • Noord-Amerika
wasbare-luiers-productlocatie-en-filters
geld-in-sok-aan-waslijn

Prijsverschil tussen de merken wasbare luiers

Het is je vast al op gevallen dat er soms flink wat prijsverschil zit tussen de verschillende merken wasbare luiers in de webshop. Er zijn een aantal redenen waarom de ene luier duurder is dan de andere. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Productielocatie

Het land van productie is de belangrijkste prijsbepalende factor. In landen waar de lonen lager liggen is arbeid goedkoper, en dus de productie ook. In landen in Azië kunnen wasbare luiers voor een paar euro per stuk geproduceerd worden. Europese en Noord-Amerikaanse producenten hebben een hoger salarisniveau. De luiers zijn hierdoor automatisch duurder.

Gebruikte materialen

De volgende prijsbepalende factor zijn de gebruikte materialen. Biokatoen is duurder dan standaard katoen, hennep is duurder dan bamboeviscose, etc. Stoffen kunnen heel dicht geweven zijn, of er is juist dunner garen gebruikt. Hoe meer materiaal er gebruikt wordt, hoe duurder de luier is.

Certificaten

Over certificaten is nogal wat te doen. Als klant is het handig om in 1x te zien of je wasbare luier OEKO-TEX 100 gecertificeerd is, of dat het katoen GOTS is. Wij vragen bij alle producenten na over de certificaten. Veel merken voeren inmiddels 1 of meerdere certificaten. Wat we echter ook te horen krijgen, is dat die certificaten heel erg prijzig zijn. En dat deze prijs in het product doorgerekend wordt. Vaak wordt er in fabrieken wel volgens de OEKO-TEX of GOTS richtlijnen gewerkt, maar is het een kwestie van een factuur betalen of je het certificaat mag voeren. Sommige merken kiezen er daarom bewust voor geen certificaat te voeren waardoor ze hun product goedkoper kunnen aanbieden.

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 181 reviews.