Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Hybrid Harmonie wasbare luier van Pampers

Je hebt het misschien al langs zien komen op internet: Pampers heeft een Hybrid wasbare luier op de markt gebracht, de Harmonie Hybrid. Bij Babybum.nl hebben we gelijk een set besteld. Want nieuwe luiers, die proberen wij graag uit! Naar deze luier zijn wij extra nieuwsgierig. Want het is nogal wat, een grote marktpartij als Pampers die de stap richting wasbaar zet :D. Wij schreven deze review!

Harmonie Hybrid luier van Pampers: deels wasbaar, deels wegwerp

De Hybrid luier van Pampers bestaat uit een wasbaar overbroekje, en inplakbare wegwerpinleggers. Bij het uitpakken valt ons gelijk op: deze overbroekjes zijn van Charlie Banana! Inclusief de verstelbare beenelastieken, en het super zachte Charlie Banana fleece aan de binnenkant.

Niet heel verwonderlijk, want eind 2020 kocht Procter&Gamble, het moederbedrijf van Pampers het wasbare luier bedrijf Charlie Banana over van de oprichtster Gaëlle Wizenberg.

De binnenkant van de hybride luier bestaat uit een inplakbare wegwerpinlegger. Het lijkt wat dat betreft op groot kraamverband. Met randjes aan de zijkant tegen het lekken.

 

Onze ervaring met de Pampers Harmonie hybrid

Onze testpersoon is Milan, de vrolijk dreumes van Babybum.nl eigenaresse Annika. 19 maanden jong, 13 kilo. Milan draagt sinds de geboorte wasbare luiers. De wasbare luier van Pampers is eventjes wennen voor hem, omdat hij bij het omdoen zo dun is. Na een flinke plas zwelt de luier op en lijkt het op een gewone wasbare luier. Geheel volgens de traditie poept Milan de eerste luier al snel vol… netje binnen de lekrandjes, dat wel 😀 . De inlegger rol je eenvoudig op en deponeer je in de prullenbak. Met plasluiers is dit goed te doen, met een flinke derriepoepluier is dit minder fijn.

De wasbare luier van Pampers is in gebruik vergelijkbaar met een Alles-in-twee luier (in het Engels Snap-in-One, afgekort SIO). Je hebt een setje wasbare overbroekjes, na gebruik verwissel je de inlegger. Het overbroekje laat je drogen en gebruik je de volgende verschoning weer. Bij een flinke poepluier wordt het overbroekje vies, net als bij SIO’s. Bij een wasbare luier heb je nog een los inlegvel waarmee je de ontlasting makkelijk kunt verwijderen. Eerst de ontlasting weg, dan de wasbare inlegger. Nu moet je de hele absorberende wegwerpinlegger met poep en al lostrekken van het overbroekje. Dat is even wennen.

 

Hoeveel afval bespaar je met de hybride wasbare luier van Pampers?

De hybride luier van Pampers bestaat uit herbruikbare overbroekjes, en wegwerp absorberende delen. Pampers zelf geeft aan dat je als je fulltime de hybride luier gebruikt, je 20% afvalreductie kunt bereiken.

Een mooie stap in de goede richting. Het scheelt een heleboel plastic, want de buitenste laag en de sluittabs wordt begespaard.

Zet de stap naar 100% wasbaar!

Enthousiast over de Hybrid, maar wil je echt milieu-impact maken? Gebruik dan wasbare inleggers in de Pampers overbroekjes. De overbroekjes werken namelijk precies hetzelfde als de pocketluiers van Charlie Banana. De wasbare inleggers (boosters) die perfect in de pocketluier passen koop je hier. Of vouw een hydrofiel in een rechthoek, en leg deze in de pocket. Of koop een aantal prefolds en gebruik deze als absorberend materiaal in de luier. Zo bespaar je 100% afval 🙂

 

De mening van Babybum.nl over de wasbare luier van pampers

Wij wisten al een tijdje dat Pampers bezig was met een wasbare luier. Eind vorig jaar kregen wij een mail van Charlie Banana, met daarin de mededeling dat Winc Design Ltd (waar Charlie Banana onderdeel van is) door Procter&Gamble (het moederbedrijf van Pampers) overgenomen was. Wij waren heel nieuwsgierig waar Pampers mee zou komen.
De hybride luier die er nu ligt, is qua ontwerp niets nieuws. Flip, Grovia en Charlie Banana zelf hebben ook overbroekjes met wegwerpinleggers te koop. In dat opzicht is er niet veel innovatiefs aan deze luier. Een pluspunt zijn de plakstrips, de inlegger blijft zo goed op z’n plek.

Wij zijn blij dat Pampers een kwalitatief goed overbroekje uitgekozen heeft voor hun product, de verstelbare beenelastieken zorgen ervoor dat er niet met verkleindrukknoopjes gehannest hoeft te worden. Voor ouders waarvan de Pampers Harmonie Hybrid de eerste kennis met wasbaar is, is dat een pluspunt. Het overbroekje is heerlijk zacht, de afdrukken op de beentjes zijn daardoor minimaal.

Waar we helemaal blij mee zijn, is dat het Pampers overbroekje eigenlijk gewoon een lege pocketluier is… Voor ouders kan de Harmonie Hybrid hierdoor echt een eerste stap naar wasbaar zijn. Voeg absorberend materiaal IN de pocket toe, en voilà, de 100% wasbare luier is daar 🙂
Wij zijn heel benieuwd of Pampers zelf ook wasbare inleggers op de markt gaat brengen. Zou Procter&Gamble daar brood in zien?? We gaan het meemaken.

 

  • Blümchen Prefolds BirdsEye – set van 6

    11,8021,80 incl. BTW
  • Bamboolik Booster

    5,957,95 incl. BTW
  • Wasbare Luier Startpakket

    Oorspronkelijke prijs was: €75,00.Huidige prijs is: €59,00. incl. BTW
De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 183 reviews.