Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Prijsverschil tussen wasbare luiers en wegwerpluiers

Je staat op het punt om luiers te kiezen voor je kindje. De kritische ouder neemt daarin milieu, gezondheid van je kindje en de kosten mee. Wij hebben voor je uitgerekend hoeveel je bespaart met wasbare luiers -> Dat is tot 250 bij je eerste kindje, en 500 tot 1100 bij je 2e en volgende kindje!

Kosten wegwerpluiers

Bij het berekenen van de kosten voor wegwerpluiers zijn we ervan uit gegaan dat je de helft van de wegwerpluiers in de aanbieding koopt. Hiervoor gebruiken we de gemiddelde actuele aanbiedingsprijs op luier.nl. We gaan er ook vanuit dat je kindje met 2.5 jaar zindelijk is. De precieze berekening vind je in dit document.

Kies je voor een huismerk, dan betaal je daar 834* voor. Kies je voor een A-merk, dan betaal je daar 1406* voor.

*Dit zijn de prijzen van november 2022 volgens luier.nl.

De echte prijs van wegwerpluiers

Begin dit jaar heeft de stichting True Price een onderzoek gedaan naar de echte prijs die een wegwerpluier hoort te kosten. Dit is 40 cent per luier. De gemiddelde prijs die een consument voor een wegwerpluier (niet in de aanbieding) betaald is 25 cent. Dat betekent dat wegwerpluiers minimaal 15 cent te goedkoop zijn. Deze 15 cent wordt afgewenteld op de natuur en op toekomstige generaties. Onze (klein)kinderen zien dit terug als milieuvervuiling, hoge CO2 concentraties en tekorten aan grondstoffen.

Kosten wasbare luiers

Bij het berekenen van de kosten voor wasbare luiers maken we onderscheid tussen de aanschaf en het wassen. Wasbare luiers kennen een hoge startinvestering, daarna ben je alleen nog de kosten voor het wassen kwijt. Voor 550 heb je een compleet pakket met budget luiers, voor 850 heb je een compleet pakket luxe luiers. Uiteraard kun je je wasbare luier stash zo uitgebreid maken als je zelf wilt 😉

Voor het wassen van luiers betaal je 336 over de periode van 2.5 jaar. Hierbij zijn we uitgegaan van het energieplafondtarief van 0.40 per kwh en het gemiddelde kwh gebruik van een wasmachine (obv cijfers Nibud). De berekening vind je hier.

Deze cijfers zijn een gemiddelde. Als jij het nieuwste model wasmachine hebt en een energiecontract dat al lange tijd vast staat, dan zijn jouw waskosten lager dan berekend. Heb je zonnepanelen en was je overdag, dan zijn je waskosten uiteraard ook lager 😉

Prijsvergelijking wasbare luiers en wegwerpluiers

Nu we de kosten van wegwerpluiers en wasbare luiers weten, kunnen we deze met elkaar vergelijken. Hiernaast zie je de vergelijking. Hierbij zijn we van het volgende uitgegaan:

  • Je kindje is zindelijk bij 2.5 jaar
  • Je wast 2x per week (gedurende 2,5 jaar)
  • Je gebruikt fulltime wasbare luiers
  • Je koopt de helft van de wegwerpluiers in de aanbieding
  • Je koopt de wasbare luiers nieuw zonder korting

 

Je bespaart met wasbare luiers dus tot 250 bij je eerste kindje, en 500 tot 1100 bij je 2e en volgende kindje!

Tips om te besparen met wasbare luiers

Wasbare luiers zijn dus goedkoper dan wegwerpluiers, ook als je het wassen mee rekent. We geven je graag een aantal tips om nog meer te besparen met wasbare luiers.

 

-> De billendoekjes, wasbare inlegkruisjes, maandverband en wasbare toiletpapiertjes was je eenvoudig met de luierwas mee (en als je kindje zindelijk is met een handdoeken of beddengoedwas. Hiervoor hoef je de wasmachine niet apart aan te zetten, en bespaar je dus nog meer 😉

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 182 reviews.