Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Waarom wasbare luiers?

Waarom wasbare luiers
Je kindje zit nu nog in je buik, of misschien is je kindje al geboren. Met de grootste zorg zoek je zachte kleertjes uit, je koopt een veilig bedje en alleen de beste voeding is goed genoeg. Met de komst van een kleintje maak je keuzes voor de veiligheid en gezondheid van je baby. Dat is nogal een verantwoordelijkheid.

Ongetwijfeld staan de luiers niet op nummer één van je ‘To do’ als je de babyuitzet bij elkaar zoekt. Toch is dit ook een punt om over na te denken. Voor je kindje, het milieu én je portemonnee!

 

Beter voor je baby

Weet je dat de huid je grootste orgaan is? De huid van je baby is nóg gevoeliger dan die van jou. De opperhuid heeft als functie om je lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, deze is bij een baby 4-5 keer dunner dan bij een volwassene. Wasbare luiers zijn gemaakt van duurzame materialen en vrij van schadelijke stoffen. Dit in tegenstelling tot wegwerpluiers (plastic, super absorberende polyacrylaat korrels en dioxide). Reden genoeg om even bij stil te staan: wat heeft je baby 24 uur per dag om zijn bips?

Wasbare luiers ademen, waardoor de billetjes luchtiger zitten. Anderzijds zijn de billetjes duidelijk natter dan in een wegwerpluier, maar dat geeft meestal geen extra irritaties. Wasbare luiers onttrekken geen vocht uit de huid, waardoor de huid beter in balans blijft. Vaak is luierzalf zelfs overbodig bij gebruik van wasbare luiers. Ten onrechte worden de wegwerpluiers ook wel ‘papieren luiers’ genoemd. Ze bestaan echter voor 15 tot 30 procent uit diverse kunststoffen: plastic laagjes, elastiek, tape en een ‘superabsorber’. Deze superabsorber bestaat uit een soort kristallen die, wanneer ze vochtig worden, een gel vormen. De bedoeling van deze gel is dat hij het vocht wegtrekt uit het midden van de luier. Deze producten zijn echter meestal zo absorberend dat zij ook vocht uit de huid van de baby kunnen trekken, waardoor de billetjes gevoeliger worden voor infecties.

 

 

Beter voor het milieu

Babybum draagt er zorg voor dat haar producten gemaakt zijn van duurzame materialen. Dat wegwerpluiers niet milieuvriendelijk zijn hoeven we je vast niet te vertellen. Het productieproces is dat sowieso niet en je gooit de luier na gebruik weer weg (een vuilniszak per week vol!). Ook vinden we het heel belangrijk dat de luiers die we in het assortiment hebben, onder goede werkomstandigheden worden gemaakt.

Wat feitjes:

  • Wasbare luiers veroorzaken minder afval: wegwerpluiers zorgen voor 25 kilo restafval per maand
  • Wasbare luiers stoten tijdens hun hele levensduur (productie en afvalverwerking) 1,5 tot 2,5x minder CO2 uit dan wegwerpluiers – dit ondanks de energie die nodig is om wasbare luiers te wassen.

 

Beter voor je portemonnee

Bij gebruik van wasbare luiers kun je al snel tot 500 tot 700 euro besparen, inclusief waskosten in een luierperiode van 2 jaar. De besparing wordt nog groter wanneer je de luiers kunt gebruiken voor een tweede of derde kindje.


Sneller zindelijk

Kindjes in wasbare luiers zijn zich sneller bewust van hun plas- en poepgedrag. Het is ook gemakkelijker voor ouders en opvoeders om te zien wanneer een kind er aan toe is om zindelijk te worden bij gebruik van wasbare luiers. Over het algemeen wordt in crèches toch vastgesteld dat de kindjes met wasbare luiers sneller zindelijk worden.

Wasbaar is ook gewoon ‘leuk’!

Leuk? Ja, Leuk! De keuze is reuze! Ga je voor een bips met vrolijke bloemen, brandweerauto’s, vosjes of tóch voor een tof kleurtje?
De luiers met hun leuke kleuren en frisse prints maken het een genot om de luier te verschonen of na de was op de waslijn te drogen te hangen.

Ja maar… zijn er dan geen nadelen??

Dat wasbare luiers voordelen hebben, geloof je nu wel.

Ongetwijfeld heb je nog meer vragen. De meest gehoorde vragen hebben we gesteld aan onze klanten:

..is dat niet heel erg vies?!
‘Haha, die vraag krijg ik vaker! Maar nee, dat is niet vies. De eerste ontlasting kan gewoon mee in de wasmachine (die wast dat er prima uit).
Vanaf dat je kindje echt vast voedsel gaat binnen krijgen, verandert de ontlasting.
Die kun je prima in de wc knikkeren of je gebruikt een papieren inlegvel dat je weg kunt gooien’.

..dat wassen: is dat niet héél veel werk?
‘Gelukkig doet de machine het werk! Ik stop het erin en haal het er weer schoon uit.
Met een baby richting winkel voor luiers lijkt mij intensiever’.

..wat zijn voor jou de grootste voordelen?
‘De luiers zijn véél leuker (mijn peuter kiest zelf uit wélke luier hij om wil) en veel zachter.
Natuurlijk scheelt het ook enorm in kosten en het milieu belasten we minder dan bij wegwerp.
Oh, en heb je wel eens een spuitluier meegemaakt? Als in ‘kind van top tot teen onder de poep!?’ Die hadden we áltijd bij wegwerpluiers. Bij wasbare luiers hebben we nóóit lekkage.’

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 191 reviews.