Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Wasbare luiers wassen

Zo was je je wasbare luiers!

Luiers wassen, daar zien veel ouders tegenop, omdat men denkt dat het veel tijd kost. Vaak wordt het geen tijd hebben om te wassen aangedragen om niet aan duurzame wasbare luiers te beginnen. Zonde!

Je wast 2x per week, bijv. elke woensdag en zaterdagochtend. Het enige werk dat je hebt is het vullen van de machine, een voorwas en hoofdwas starten, en de luiers ophangen. Tel alle tijd bij elkaar op, en je komt op een dik half uur uit.

In deze video leg ik je stap voor stap uit hoe de luierwas in z’n werk gaat.

En, ben je al overtuigd dat luiers wassen helemaal niet zoveel tijd kost? De meeste ouders vinden de luierwas de leukste was om te doen. Daarnaast scheelt het je een wandeling naar de kliko of de stortcontainer, en die vrolijke luiertjes fleuren je waslijn helemaal op! Op een druilerige dag of als je echt een keer geen tijd hebt, droog je de binnenluiers eenvoudig in de droger.

Wil de je stappen nog een keer rustig nalezen? Hier vind je de uitgebreide wasinstructies en een overzicht met geschikte wasmiddelen om je luiers schoon en fris te krijgen.

Veel wasplezier!

Geef je borstvoeding?
Lees dan onderstaande tip:

In borstvoedingspoep zit hardnekkige gele kleurstof.

Na de luierwas lijkt het alsof er iets mis gegaan is tijdens het wassen… Niets is minder waar, de luiers zijn hygiënisch schoon. De gele vlekken in de luiers zijn puur kleurstof, die je er met een uurtje of 2 zonlicht eenvoudig uithaalt.

Hang de luiers lekker te drogen in het zonnetje, en de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Is de luier droog maar de vlek nog niet weg? Maak de vlek opnieuw nat, en de zon doet haar werk!

Goed zorgen voor je wasmachine

Als wasbare luier ouder was je 2 tot 3 keer extra in de week een zwaar bevuilde was. Je wasmachine kan dit prima aan, maar dan moet je wel weten wat je doet! Wij gingen lang bij Witgoedspecialist De Hagenpoort in Kampen, en vroegen de eigenaar Rob de hemd van het lijf.

Hoe draai je nou eigenlijk een succesvolle was? Waar moet je allemaal om denken? Hoe vol doe je je wasmachine en hoe houd je het apparaat in topconditie?
Hoe voorkom je stinkende was? Wat doe je als je wasmachine billendoekjes opeet? Hoe voorkom je vetluis en wat kun je eraan doen als het toch in je wasautomaat zit? Je hoort en ziet het allemaal in de video.

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 183 reviews.