Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

FAQ

Algemeen

Is mijn kindje eerder zindelijk met wasbare luiers?

Wij kunnen natuurlijk geen garantie afgeven dat je kind eerder zindelijk zal zijn door gebruik van wasbare luiers, maar uit onderzoek blijkt wel dat de leeftijd waarop kinderen zindelijk worden steeds hoger wordt. Oorzaak hiervan zijn de wegwerpluiers met ‘droge billetjes garantie’. Je kind voelt zo niet de consequentie van een plas doen, en kan gewoon doorspelen. In een wasbare luier voelt je kindje wel dat hij een plas doet, omdat de luier vochtig wordt. Je kind zal hierdoor eerder aangeven op het potje te willen plassen of naar de wc te willen. In het boekje ‘Zindelijk maken is kinderspel‘ beschrijft Debby Mendelsohn, moeder van 6 kinderen, in 5 stappen hoe je je kindje vanaf 1,5 jaar spelenderwijze zindelijk kunt maken. Een aanrader om te lezen!

Hoe gaat wasbaar luieren bij een newborn in zijn werk?

Leuk dat je wasbare luiers voor je buikbaby wilt gebruiken! Vanaf de eerste luier kun je met wasbaar aan de slag. Wij hebben een handige blog geschreven met alle tips en trucs, zodat jij succesvol aan de slag kunt.

Kan ik OneSize luiers gebruiken vanaf de geboorte?

OneSize luiers, luiers voor geboorte tot zindelijkheid. Op papier klinkt dit heel fijn en voordelig. In de praktijk zijn OneSize luiers vaak te groot voor pasgeboren kindjes. Vanaf 5-6 kilo passen OneSize luiers en overbroekjes mooi. Voor je newborn adviseren wij daarom newborn of maat S luiers te gebruiken.

Zie je op tegen de aanschaf van twee pakketten in verschillende maten? In onze Luierotheek huur je voordelig de een set newbornluiers.

Zo maak je een OneSize luier op maat voor je kindje

Er zijn 3 verschillende technieken die luierfabrikanten gebruiken om een OneSize luier op maat van je kindje te maken:

  • Verkleinknoopjes op de voorkant van de luier (de meeste luierfabrikanten gebruiken deze techniek)
  • Omslaan van een flap aan de voorzijde (Popolini Snapfit en Minisnap, Lulu Nature voorgevormde luiers)
  • Verstelbare beenelastieken (alleen de Charlie Banana/Pampers pocketluiers gebruiken deze techniek)

Kan ik een consult bij Babybum.nl boeken?

Je bent op zoek naar informatie over wasbare luiers, hartstikke tof! We helpen je graag verder. Meld je snel aan voor een consult.

Hoe milieuvriendelijk en duurzaam zijn wasbare luiers als je het wassen meerekent?

Een terechte vraag! Wasbare luiers verminderen de hoeveelheid restafval met 650kg per kind, maar leveren wel meer was op, en dus gebruik van water, elektriciteit en wasmiddel. De milieudienst in het Verenigd Koninkrijk heeft hier in 2006 een uitgebreide studie naar gedaan (blz. 31). Zij hebben onderzocht hoeveel CO2-uitstoot de productie en het gebruik van wegwerpluiers en wasbare luiers over een periode van 2,5 jaar veroorzaken. Wegwerpluiers veroorzaken 550kg CO2-uitstoot en wasbare luiers 460kg CO2-uitstoot, mits de luiers op 60 graden gewassen worden en aan de lijn gedroogd. Als de wasbare luiers vervolgens ook voor een tweede kind gebruikt worden, verminderd de uitstoot tot 350kg CO2. Wasbare luiers leveren dus zowel een afvalbesparing op, als een vermindering van de CO2 uitstoot.

Ik heb last van lekkage, wat kan ik hier tegen doen?

Niets zo vervelend als een lekkende wasbare luier. In deze blog vind je de meest voorkomende oorzaken en oplossingen.

Mijn kindje heeft luieruitslag. Wat kan ik hier tegen doen?

Niets zo vervelend als luieruitslag. We hebben een informatieve blog geschreven over oorzaken en oplossingen van luieruitslag. Blijf je na het toepassen van de tips uit de blog problemen houden, neem dan contact met ons op via de chatknop rechtsonder in beeld.

Komen er microplastics vrij bij het wassen van de luiers?

Het liefst zouden we hier nee op willen antwoorden, maar de praktijk is helaas anders. De meeste wasbare luiers bevatten stof van polyester, denk aan klittenband, polyester garen voor de naden en lockranden, microvezel kernen voor absorptie en stay-dry toplagen voor een droog gevoel. De overbroekjes van PUL bestaan zelfs 100% uit polyester. Bij het wassen komen dan ook  microplastics vrij. Wij hebben een blog geschreven waarin je alle informatie over dit onderwerp terugvindt, inclusief 2 handige tips om de uitstoot van microplastics zo klein mogelijk te houden!

Bestellen

Vanaf welk bedrag zijn de bezorgkosten gratis?

Wij zijn blij met jou als klant! Daarom krijg je de verzendkosten van ons cadeau bij je bestelling vanaf €75,-. Voor klanten uit België vervallen de verzendkosten bij bestelling vanaf €125,-

Kan ik mijn bestelling in Kampen afhalen?

Ja dat kan zeker! Kies bij het afrekenen voor de optie ‘Afhalen bij de showroom in Kampen’. Maak via de contactknop rechts onderaan een afspraak met Anja voor een datum en tijdstip.

Op welke dagen verzenden jullie?

Babybum.nl verzendt op maandag t/m vrijdag. Op zaterdag en zondag genieten Anja en Annika van de tijd met hun gezin 😀

Kan mijn kleine bestelling in een envelop verstuurd worden?

Wij versturen alle post als pakketpost met track- en trace. Het is helaas niet mogelijk om een kleine bestelling in een envelop met postzegels te versturen. We leggen graag uit waarom niet.

Bij het verzenden van een bestelling komt behoorlijk wat kijken:

  • De bestelling komt binnen
  • We printen de pakbon uit – pakbonnen moeten we laten drukken
  • We picken de order
  • We zoeken een geschikte verpakking uit – verpakkingen moeten we inkopen
  • We pakken de bestelling in
  • We printen het verzendlabel – we betalen steeds meer voor de portokosten, en de labels moeten we ook inkopen
  • We brengen de bestelling naar het postkantoor

Bovenstaand systeem is grotendeels geautomatiseerd, wij hoeven alleen op knoppen te drukken voor de volgende stap. Als wij iets in een envelop moeten versturen, betekent dat dat we enveloppen moeten aanschaffen, postzegels moeten kopen en dat elke stap handmatig gedaan moet worden. Voor ons kost dat flink meer werk, en dus geld 🤔

Zoals je ziet houdt de 5.95 verzendkosten die jij als klant betaalt bij een bestelling onder de 75,- voor de verzending meer in dan alleen het betalen van de PostNL portokosten 😉

En last but nog least: een envelop is niet te traceren, pakketpost wel. Voor jou fijn om te weten wanneer je pakketje bezorgd wordt, voor ons fijn om een pakket te kunnen localiseren mocht deze niet op de juiste plaats bezorgd zijn.

We hopen dat je begrijpt dat we jouw kleine bestelling niet met postzegels kunnen versturen 💚

Kan ik met een VVV bon afrekenen in de webshop?

Ja, dit kan tot een bedrag van maximaal 50 euro (dit is de wettelijke max – helaas).

Kan ik met een creditcard afrekenen in de webshop?

Helaas is het niet mogelijk om met een creditcard af te rekenen in de webshop.

Ik wil een bestelling plaatsen, maar bij het afrekenen loopt het betaalsysteem vast. Wat nu?

Vervelend dat het betaalsysteem vast loopt. Kies voor ‘zelf overmaken’, dan plaats je de bestelling en kun je het bedrag zelf overmaken op de rekening van Babybum.nl. Kom je er niet uit? Klik op de contactknop rechtsonder in beeld, en stuur ons een WhatsApp bericht of een mail. We zullen de bestelling dan handmatig voor je afronden.

Ik wil een product retourneren, hoe doe ik dat?

Het kan gebeuren dat je een product koopt dat niet helemaal naar wens is. Dit product kun je, mits ongebruikt en in de originele verpakking verpakt, retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. Verzegelingen mogen niet verbroken zijn en aangehechte labels niet verwijderd.

Details over het retourneren vind je op deze pagina

Ik heb een klacht over een product dat ik bij Babybum.nl gekocht heb

Vervelend om te horen dat een van onze producten niet aan de verwachtingen voldoet. Neem via de chatknop rechtsonder in beeld contact met ons op. We zoeken dan samen naar een geschikte oplossing.

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 183 reviews.