Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Menstruatiespons Levant Puur

4,95 incl. BTW

Levantiner Natursponsjes in de beste kwaliteit, verkrijgbaar in 2 maten.
Geschikt voor de gemiddelde bloedingen.
Inhoud: 1 stuk

EAN: 4009463500603 Artikelnummer: 4009463500603 Categorie:

Hulp of advies nodig?

Whatsapp ons op 06 - 4486 2909

  • Ervaren luierspecialisten, met een groen hart
  • Door moeders, voor moeders
  • Advies op maat. We helpen je graag op weg
  • Betaal in termijnen

Beschrijving

Levantiner Natursponsjes in de beste kwaliteit, verkrijgbaar in 2 maten.
Geschikt voor de gemiddelde bloedingen.
Inhoud: 1 stuk

De spons is een natuurproduct. In tegenstelling tot tampons droogt het de vagina niet uit en beschadigt het de slijmvliezen niet tijdens het inbrengen. Mogelijk bent u zich bewust van het gevoel in de laatste dagen van het bloeden, waarbij het inbrengen van de tampon moeilijk en pijnlijk kan zijn omdat de tampon de natuurlijke vaginale vloeistof heeft opgenomen.

Maatvoering:

De Levantiner Natuurspons is in 2 maten verkrijgbaar:

  • Maat S (5-6cm)
  • Maat L (6-7 cm)

Let op: De spons is een natuurproduct en kan daarom enigszins in vorm en grootte variëren.

 

Tips voor het gebruik van de menstruatiespons

Voor het eerste gebruik, kunt u de spons in azijnwater (1:10) plaatsen om de pH te neutraliseren.

Voor gebruik wordt de spons vervolgens bevochtigd met water, uitgedrukt en met twee vingers in de vagina ingebracht. Je drukt het omhoog met de middelvinger, vergelijkbaar met een tampon. Het past zich aan de vorm van de vagina aan. Als de menstruatiespons echter te groot lijkt, kun je het zelf aanpassen. Doe dit alleen als u gezien hebt hoe klein het is in een natte en gecomprimeerde toestand. De spons is eenvoudig in te brengen en te verwijderen met twee vingers.

Een tip: als je de bekkenbodemspier naar beneden drukt alsof je aan het urineren bent, glijdt de spons een beetje naar voren en kun je hem gemakkelijker verwijderen. Maak je geen zorgen – het kan niet “verdwijnen”. De enige opening naar de baarmoeder is de baarmoedermond, die erg klein is.

De spons wassen

Wanneer de spons volledig is volgezogen, wordt deze eerst onder stromend koud water uitgewassen, waardoor het bloed niet stolt. Slijmresten die zich op het oppervlak van de spons hebben gevestigd, kunnen dan beter worden verwijderd met warm water. Het slijm ziet er glazig uit en bestaat uit het slijmvlies, dat na elke eisprong in de baarmoeder wordt gevormd en bij het bloeden afstoot.

Hoe vaak de spons moet worden gewassen, hangt af van de mate van uw bloeding. In de eerste 48 uur wordt meestal ¾ van het bloed van een menstruatie uitgescheiden. Daarom kan het nodig zijn om de spons na 2-3 uur uit te spoelen. Als het bloeden stopt, kan het ook 4-6 uur in de vagina blijven voordat het wordt weggespoeld. De afwisselende fasen zijn in principe vergelijkbaar met de tampon. Voordat je het opnieuw inbrengt, kun je de spons goed onder warm water uitdrukken. Sommige vrouwen vinden het comfortabeler omdat het niet zo koud is.

BELANGRIJK: Gebruik bij vaginale infecties de spons niet of gebruik een nieuwe spons na de behandeling.

 

Lange termijn verzorging van je menstruatiespons

Na de menstruatie moet een natuurlijke spons worden afgespoeld met helder, lauw water en aan een koord worden opgehangen om te drogen. De natuurlijke spons mag niet in contact komen met kokend water, omdat het een pure natuurlijke vezel is. Als de spons zwaar vervuild is, kan deze in een waszak in de wascyclus van wol worden gewassen.

Om de spons te reinigen kun je:
De spons zo nu en dan een paar uur (bijvoorbeeld ’s nachts) in azijnwater (verhouding 1:2) plaatsen. Of in een oplossing van 1/4 kop waterstofperoxyide en water. Dit zal ook de spons opnieuw bleken als deze donker is geworden door gebruik.
Of je kunt de spons even in een kopje water met enkele druppels tea treeolie laten weken. Tea tree olie is zeer effectief tegen bacteriën en het is bewezen dat het tot 60 bacteriestammen remt. Het zal ook alle geuren op de sponzen elimineren.
Na het reinigen moet de spons snel in de lucht drogen (niet laten liggen in een vochtig bad waar het bacteriën kan absorberen). Je kunt het opbergen in een katoenen tas (zoals een washandje).

Wat is een natuurlijke spons?
De natuurlijke spons (Hippospongia equina) is een eenvoudige levensvorm die wordt aangetroffen in alle oceanen, van het Caribisch gebied tot de Noordelijke IJszee. Het heeft de functie van een natuurlijk filter in de zee en pompt water door het lichaam om zich te voeden met plankton en andere kleine voedseldeeltjes.
Er zijn meer dan 7.500 soorten natuurlijke sponzen, variërend in grootte van enkele millimeters tot meer dan drie meter hoog. Afhankelijk van de watertemperatuur, diepte en stroom, hebben natuurlijke sponzen de tijd om te groeien tot een half tot vijf jaar.

Waarom zou ik een een natuurlijke spons gebruiken?
Natuurlijke sponzen zijn heerlijk zacht, nemen veel water op en geven het af bij zachte druk. Een bad met een natuurlijke spons is een sensuele en luxueuze ervaring. De vezel van de natuurlijke spons lijkt erg op die van zijde. Het is bekend dat natuurlijke sponzen al sinds de oudheid worden gebruikt voor lichaamsverzorging. In tegenstelling tot een synthetische spons, die uit gesloten luchtbellen bestaat, bestaat een natuurlijke spons uit een kanaalsysteem. Elke porie is verbonden met een andere porie. Vuil wordt eenvoudig uit de spons gespoeld. Het gebruik van een natuurlijke spons is daarom bijzonder hygiënisch en aanbevolen voor mensen met allergieën en gevoelige huidtypes.

Duurzaamheid
Deze natuurlijke spons van de hoogste kwaliteit wordt van de Levantijnse kust – vandaar de naam Levantiner – in duurzaam beheerde en gecontroleerde broedgebieden geoogst. De wortels blijven, zodat de sponzen kunnen terug groeien. Dit zorgt voor een intact ecologisch evenwicht van de zeefauna. Daarna wordt het verfijnd door zachte maceratie en voorzichtig gebleekt.

Extra informatie

Land van herkomst

Merk

Maat

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Menstruatiespons Levant Puur” te beoordelen