Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Wasbare luiers in de gastouderopvang

Als gastouder wil je het beste bieden aan de kinderen die je verzorgt. Wellicht heb je er al eens over nagedacht om wasbare luiers te gaan gebruiken in je opvang.
Hoe pak je dit aan? Hoeveel luiers heb je nodig? En welke luiers zijn foolproof en geschikt voor alle kindjes? We krijgen deze vragen steeds vaker vragen van gastouders en hebben daarom alle antwoorden voor je verzameld in deze blog.
Om het jou als gastouder zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we twee speciale gastouderpakketten samengesteld. Deze pakketten vind je aan het einde van deze blog.

Wat heb je nodig om als gastouder wasbare luiers te gebruiken?

Om te beginnen heb je natuurlijk luiers nodig. Reken op 4 wasbare luiers per kind per dag. Het totale aantal dat je nodig hebt, hangt af van het aantal kinderen dat je opvangt en hoeveel luiers er in je wasmachine passen. In een standaard huishoudelijke wasmachine passen 20 wasbare luiers met overbroekjes. Vang je 5 kindjes per dag op? Dan heb je aan het eind van elke opvangdag 1 wasmachine vol. Vang je 2 kindjes in de luiers op, dan was je om de dag.
Met wassen, drogen en niet mis willen grijpen is het handig om voldoende voorraad te hebben. Gebruik daarom de volgende stelregels om het aantal luiers en overbroekjes te berekenen:

  • 4 luiers x aantal kindjes per dag x 2.5 = aantal luiers dat je nodig hebt.
  • 2 overbroekjes x aantal kindjes per dag x 2 = aantal overbroekjes dat je nodig hebt.

Stel je hebt 5 kindjes in de opvang, dan heb je (4 luiers x 5 kindjes x 2.5 =) 50 luiers en (2 overbroekjes x 5 kinderen x 2 =) 20 overbroekjes in de roulatie nodig. Je wast dan elke dag de gebruikte luiers.

Naast de luiers zijn er praktische accessoires die het leven als gastouder makkelijk maken. Denk aan een luieremmer met wasnet, wasbare billendoekjes, inlegvellen en romperverlengers. Alles wat je nodig hebt om jouw opvang professioneel en comfortabel te runnen.

Hoe was je wasbare luiers als gastouder?

En hoe zit het met het wassen? Uiteraard gebruik je wasbare luiers voor verschillende kindjes. Daarom is het van groot belang dat de luiers goed worden gereinigd. Volg deze eenvoudige stappen voor een frisse en schone luier:

  • Verwijder alle inlegvellen en sluit het klittenband.
  • Start met een voorwas van een uur op 40 graden met ons speciale waspoeder en eventueel biotex blauw.
  • Vervolg met een hoofdwas van minimaal 2 uur op 60 graden met voldoende waspoeder.
  • Laat de luiers aan de lijn drogen of kies voor een lage temperatuur in de droger.

 

Het Australische initiatief Clean Cloth Nappy’s (CCN) heeft op verzoek van een Australisch kinderdagverblijf een wasroutine voor de kinderopvang ontwikkeld, genaamd het Day Care Protocol. Bij Babybum.nl zijn we echter van mening dat je de luiers ook prima schoon kunt krijgen zonder chloor. Meer informatie hierover vind je op de CCN website (let op: de informatie is achter een betaalmuur).

Welke luiers zijn geschikt voor de gastouderopvang?

We begrijpen dat luiers in de opvang intensief worden gebruikt en aan hoge eisen moeten voldoen. Daarom adviseren wij om Bambinex wasbare luiers te gebruiken. Deze luiers zijn speciaal ontworpen voor gebruik in kinderdagverblijven en wasservices. Ze zijn stevig dankzij het polyester in de basis, het slijtvaste klittenband maakt verschonen simpel en de stof is zacht voor de kinderhuid. En het beste van alles? Zowel de voorgevormde luiers als de Alles-in-een luiers kunnen in de droger. Een ideale keuze, vooral in de natte seizoenen.

Bij Babybum.nl willen we het gastouder zo makkelijk mogelijk maken om wasbare luiers te gebruiken. Daarom hebben we twee handige pakketten samengesteld met elk 50 wasbare luiers en de essentiële accessoires. Je kunt kiezen tussen voorgevormde luiers of alles-in-een-luiers, afhankelijk van jouw behoeften.

Klaar om te kiezen voor gemak, duurzaamheid en comfort in jouw gastouderopvang? Ontdek vandaag nog hoe wasbare luiers het verschil kunnen maken. Ga voor groen, ga voor praktisch, ga voor Babybum.nl! En vergeet niet de gastouderpakketten onderaan deze blog te bekijken 😉

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 186 reviews.