Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Wasbaar toiletpapier? Die drie druppels urine kunnen prima in de wasmachine!

Wasbaar WC-papier, gezinsdoekjes, toiletdoekjes… Hoe je ze ook noemt: Afvegen na de kleine boodschap kan prima met een wasbaar doekje. Die drie druppels urine, die was je eenvoudig weg in de wasmachine. Daarvoor hoeft er geen boom omgezaagd te worden, of papier gerecycled te worden 💪

Wat is wasbaar toiletpapier precies?

Wasbaar toiletpapier bestaat uit zachte katoenen doekjes. De doekjes zijn bij voorkeur van glad katoen gemaakt, dus niet van badstof (zonder lusjes). Badstof wordt na herhaaldelijk wassen ruw, en dat is minder fijn bij het afvegen. Tenzij je de doekjes nat maakt voor gebruik, dan kun je prima doekjes van badstof gebruiken.

De wasbare toiletdoekjes bewaar je in een bakje of mandje op het toilet. Bij de kleine boodschap (plassen 😉  ) veeg je af met een schoon doekje. Deze bewaar je daarna in een wasnet, wetbag of emmer. Twee keer per week gooi je de gebruikte doekjes in de wasmachine.

Je spaart zo op jaarbasis vele rollen toiletpapier uit!

Hoe was ik wasbare toiletdoekjes?

Wasbare toiletdoekjes wassen is heel eenvoudig. Na gebruik bewaar je ze in een bakje, wetbag of waszak. Om de 2-3 dagen was je het gebruikte wasbare wc-papier in de wasmachine op 40°C of 60°C. De doekjes kunnen in de wasdroger, maar drogen aan de lijn is natuurlijk duurzamer 😉 Wasbaar toiletpapier kan met elke was mee gewassen worden.

Om de doekjes in de wasmachine niet kwijt te raken, raden we aan om de doekjes in een waszak te wassen.

Hoe gebruik ik wasbare doekjes bij de grote boodschap?

Deze vraag zat vast en zeker al in je hoofd 😉. Wasbaar toiletpapier kun je ook gebruiken om je billen af te vegen na het poepen 💩. Een kleine bruine veeg spoelt je wasmachine ook prima weg. Maar een goed vol wasbaar doekje met stukjes… die gooi je beter niet zo in de wasmachine. Spoel het doekje even af onder de kraan, voordat je hem in de waszak, wetbag of bewaarbak doet.

Eigenlijk werkt het net als met de wasbare luiers voor baby’s: Verkleuring en een veeg kan de wasmachine prima aan, stukjes moet je eerst verwijderen.

Was de doekjes op 60 graden als je ze ook voor de grote boodschap gebruikt. Eventuele bacteriën worden dan zeker gedood en de doekjes zijn na de was hygiënisch schoon.

Hoeveel wasbaar WC-papier heb ik nodig?

Goede vraag! Dit hangt er vanaf hoe vaak je per dag naar de WC gaat en hoeveel personen in het huishouden de doekjes gebruiken. Per toiletbezoek gebruik je 1 doekje. Een rekensommetje voor een huishouden met 2 volwassenen en 1 kind:

3 personen x 6 toiletboeken per dag = 18 doekjes per dag.

Je wast 2-3x per week de doekjes, je hebt dan ca 60 doekjes in de roulatie nodig.

Shop hier je wasbare toiletpapier, bewaarbak en waszak

 • Wasnet Organic Cotton

  2,503,50 incl. BTW
 • BilliesBox BillendoekjesBak

  6,95 incl. BTW
 • Vimse Billendoekjes 10 stuks

  15,95 incl. BTW
 • Darner Design Wasbaar toiletpapier – Complete set

  49,95 incl. BTW
De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 181 reviews.