Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Zo helpen wij Babybum.nl de winter door – en blijven wij wasbare luiers de norm maken

In deze blog het 3e en laatste deel van ons 3-luik over de kostencrisis. Hierin vertellen wij – Anja en Annika – hoe wij Babybum.nl de winter door helpen. We zullen beloven dat dit geen mopper-blog wordt 😉   Maar we zijn wel graag eerlijk: het is pittig op het moment.

Bij onze zuiderburen zien we de ene na de andere webshop met wasbare luiers omvallen. Financieel gezien begrijpen we dat heel goed. Wij blijven ons inzetten om wasbare luiers de norm te maken, en zo de lineaire economie om te vormen tot een circulaire. Want de huidige crisis waar we inzitten is een ecologische crisis. En deze kunnen we samen het hoofd bieden door massaal over te stappen op herbruikbare producten. Jij kunt Babybum helpen met 5 simpele acties die jou helemaal niets kosten 😉 (zie punt 5 van deze blog).

Daar gaan we!

1: Energie

De grootste stijging in kosten is de energierekening… Om deze stijger het hoofd te bieden hebben wij de thermostaat in het magazijn naar 16 graden teruggedraaid. Anja heeft bij de kringloop een paar lekkere warme vesten op de kop getikt, en een infrarood paneel voor in ‘the office’.

2: Verzending

Dat brengt ons bij de 2e kostenpost die flink gestegen is: de verzending. Wij verzonden alle fluffy mail altijd in dozen van gerecycled karton. Nu de papierprijs enorm gestegen is, hebben we 2 keuzes: de tarieven voor verzending verhogen, of kijken naar een goedkoper alternatief. Wij hebben voor de laatste optie gekozen, en zijn uitgekomen bij verzendzakken van gerecycled plastic. Dit scheelt ruim de helft in inkoopprijs. Uiteraard hergebruiken wij ook alle dozen en opvulmaterialen die in het magazijn binnenkomen 😉

Maar plastic is toch helemaal niet duurzaam? Klopt! Zeker niet als het na 1x gebruik gelijk weggegooid wordt. De verzendzakken zijn stevig genoeg voor hergebruik. Dus moet je zelf iets versturen? Gebruik de verzendzak dan opnieuw!

3: Stijgende inkoopprijzen

Dat brengt ons bij het 3e punt: Ook de producenten van wasbare luiers voelen de stijgende prijzen van de grondstoffen die zij gebruiken voor het maken van de luiers, overbroekjes en inlegvellen. Zij rekenen dit weer door in de inkoopprijzen. Van vrijwel alle merken zijn de inkoopprijzen flink omhoog gegaan. Vooral inlegvellen van cellulose zijn flink gestegen, maar ook de prijs van biokatoen is omhoog gegaan. En de werknemers in de Europese werkplaatsen krijgen loonsverhoging vanwege de inflatie.

Dat betekent automatisch dat de verkoopprijzen ook omhoog gaan. En dat vinden wij weer heel vervelend voor jullie, onze klanten.

Om ervoor te zorgen dat we jullie een breed assortiment kunnen blijven aanbieden, hebben we besloten om niet van alle merken altijd alles op voorraad te hebben. Het kan dus zijn dat een product op ‘in nabestelling staat’. Alle Europese merken kunnen wij met een levertijd van 1 week leveren.

4: Dalende omzet

Het 4e punt is een punt waar je als ondernemer niet graag mee naar buiten treedt, maar wat we bewust wel doen. Sinds september is de omzet in de webshop flink gedaald. En daar balen we enorm van! Want wij willen niets anders dan de wereld mooier, groener en duurzamer maken met wasbare luiers. Om dat te kunnen blijven doen, hebben wij een inkomen nodig.

Daarom klussen wij naast Babybum.nl bij. Anja werkt bij museum Schokland en Annika werkt in de avonduren als raadslid in de gemeente Oudewater. Dit geeft ons financiële zekerheid, waardoor we Babybum.nl kunnen blijven runnen!

Mocht jij een dagje langer moeten wachten op verzending van je bestelling of antwoord op je appje/of mailtje? Dan weet je nu hoe dat komt. Dank voor je begrip💚! Wij vertikken het om op te geven 💪

5: Dit kun jij GRATIS doen om ons te helpen!

We hadden beloofd dat dit geen kommer en kwel blog zou worden 😉 Daarom sluiten we positief af. Help Babybum.nl om wasbare luiers de norm te kunnen blijven maken! Dat kan op de volgende manieren 👇👇👇

  • Volg ons op Facebook, Instagram en Tiktok
  • Reageer onder onze social media berichten, zodat ons bereik steeds groter wordt
  • Schrijf een review van je aankoop op Trusted Shops (je hebt een mail gekregen van Trusted Shops met de titel ‘Vraagje over Babybum.nl’)
  • Schrijf een review op Google – dat kan via deze link
  • Vertel je vrienden/kennissen/buren over wasbare luiers en dat ze deze bij Babybum.nl eenvoudig kunnen aanschaffen

De duurzame missie van Babybum.nl

Babybum.nl heeft als missie de wereld groener en duurzamer achter te laten voor de volgende generatie, door afval te voorkomen met wasbare luiers en wasbare damesproducten. Deze missie blijven wij uitvoeren, kostencrisis of niet!

De crisis waar we nu in zitten, is in de basis een ecologische crisis. We moeten met z’n allen minder gaan consumeren. Door onze wegwerpcultuur om te vormen naar duurzame en herbruikbare gewoonten, komen we samen sterker uit de crisis. Daar zijn wij van overtuigd.

Vandaar dit 3-luik over wasbaar luieren tijdens de kostencrisis.

Dit was het 3e en laatste deel van de 3-luik, waarin we vertellen over de maatregelen die wij bij Babybum.nl nemen om de gestegen kosten en dalende inkomsten het hoofd te bieden. En waarin we onze klanten vragen om Babybum.nl de winter door te helpen door ons actief te volgen op sociale media en door reviews te schrijven op Trusted Shops en Google.

In deel 2 las over de kostenvergelijking tussen wasbare luiers en wegwerpluiers en de verborgen impact van wegwerpluiers. In deel 1 gaven we je 5 tips om zo voordelig mogelijk de winter door te komen met wasbare luiers en vroeg zindelijk worden.

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 186 reviews.