Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €99,- Snelle verzending ma-vrij

Absorptietabellen

Hoeveel absorbeert mijn wasbare luier?
En waarom wij dit bij Babybum.nl eigenlijk niet zo’n relevante vraag vinden 😉

Een van de meest gestelde vragen via de website chat is wat het absorptievermogen van een bepaalde luier is. En waar onze absorptietabellen zijn. Die tabellen vind je hieronder.

Maar voordat je losgaat op de tabellen, even het volgende:

Het absorptievermogen van je luier is helemaal niet zo relevant. Tot voor kort hadden we deze tabellen niet eens, omdat het verschil in absorptie tussen de luiers minimaal is, en het succesvol gebruiken van wasbare luiers van heel andere factoren afhangt 🙂

Ben jij op zoek naar de ideale wasbare luier??

Houd dan onderstaand stappenplan aan:

  • Stap 1: Kies de ideale pasvorm voor je kindje
  • Stap 2: Kies de luier die voor jou en je partner het fijnst werkt
  • Stap 3: Tweak de absorptie. Met een losse booster maak je van elke luier de perfecte luier. Daarom zijn onderstaande absorptietabellen eigenlijk overbodig 🙂

 

Start je net met wasbare luiers en ben je op zoek naar stap-voor-stap begeleiding in het wasbare luier avontuur? Wij hebben een unieke Online Workshop Wasbaar Luieren ontwikkeld! Meld je snel aan!

Voorgevormde luiers

Merk Materiaal Droog gewicht Min. absorptie (ml) Max. absorptie (ml) Min. absorptie % Max. absorptie %
Blümchen Birdseye maat S Katoen 91 gram 75 ml 135 ml 82% 159%
Blümchen Birdseye maat L Katoen 131 gram 105 ml 215 ml 80% 164%
Blümchen Twill OneSize Katoen 126 gram 254 ml 254 ml 83% 167%

Vouwluiers

dag merk hoi 100 5
geeb merk luier ml doe hoi
d e 15 e 3

Alles-in-een-luiers (AIO)

dag merk hoi 100 5
geeb merk luier ml doe hoi
d e 15 e 3

Alles-in-twee-luiers (SIO)

dag merk hoi 100 5
geeb merk luier ml doe hoi
d e 15 e 3

Pocketluiers

dag merk hoi 100 5
geeb merk luier ml doe hoi
d e 15 e 3

Losse boosters

dag merk hoi 100 5
geeb merk luier ml doe hoi
d e 15 e 3

Hoe werken de absorptietabellen?Alle getallen in de tabel zijn gebaseerd op 1 meting met 1 luier. De getallen geven een grove indicatie. Eigenlijk zouden alle luiers minimaal 3x gewogen moeten worden, en zou je van elke luier meerdere luiers moeten gebruiken, en er met gemiddelden gewerkt moeten worden. Omdat dit geen masterscriptie in wasbare luier absorptie is hebben we dit niet gedaan. De getallen in de tabel zijn dus geen rocket science, maar een moment-opname. De gebruikte luiers zijn allen huurluiers, het maximale absorptievermogen is dus bereikt op het moment van testen.

  • Het droge gewicht: het gewicht van de luier + booster, voordat we deze nat gemaakt hebben voor de absorptietest. Bij merken waar luier en booster los verkocht worden staan deze los van elkaar vermeldt.
  • Het maximale absorptievermogen: het gewicht van de luier na het natmaken onder de kraan, en uitknijpen tot er geen water meer uit drupt. De luier voelt nu aan als een goed natte luier na gebruik (na 4,5 jaar wasbaar luieren weet ik Annika precies hoe nat een goed natte luier is die nog net niet doorlekt 🙂 ).
  • Het minimale absorptievermogen: het gewicht van de luier na een rondje wasmachine op 400 toeren ( merk …)
  • Maximale absorptie%: Omdat elk merk luier anders is en van andere hoeveelheid stof gemaakt is en verschillende percentages katoen, bamboe, hennep en polyester hebben, zegt het aantal ml. niet zo heel veel. Om de verschillende luiers echt goed met elkaar te kunnen vergelijken qua absorptie hebben we uitgerekend hoeveel % van het droge gewicht de luier kan absorberen. Bij de maximale absorptie is het maximale absorptievermogen gedeeld door het droge gewicht.
  • Minimale absorptie%: het minimale absorptievermogen is gedeeld door het droge gewicht.