Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Recensies Luierotheek

HET VERHAAL VAN BABY KARL (NU 5 MAANDEN):

Twee weken voor mijn uitgerekende datum heb ik het startpakket XS opgehaald bij Luierotheek. Ik wilde gelijk vanaf het eerste moment wasbare luiers gaan gebruiken. Met speciale inlegvelletjes om de meconium op te vangen kon dit vanaf de eerste luier! Karl woog 3,5kg bij de geboorte, na een kleine drie weken pasten de XS luiertjes bijna niet meer, en hebben we het pakket omgeruild voor een maatje groter. Ook heb ik naast het huurpakket twee wolbroeken aangeschaft. Erg fijn voor de nacht!

Karl weegt nu ruim 7 kilo en we zijn aan het kijken welke luiers we willen aanschaffen. Door het huurpakket hebben we een goed idee gekregen welke luiers we fijn vinden en welke niet. We zijn in elk geval super tevreden met de service van Annika van de Luierotheek!

HET VERHAAL VAN DE CLOTH DIAPER TWINS

Toen ik in verwachting was van mijn tweeling ging ik op zoek naar info over wasbare luiers. Ik was op het idee gebracht door een artikel in het tijdschrift OneWorld. Ik was door dat artikel, en door de informatie die ik op verschillende websites vond, al snel overtuigd dat wasbare luiers een betere optie zijn voor het milieu, en het leek ook prima werkbaar te zijn. Maar dan, welk type? Welk merk? Ik had geen ervaringsdeskundigen om me heen en geen zin om me dagenlang te verdiepen in alle wasbare mogelijkheden.

Via Google kwam ik bij de Luierotheek terecht en dat was een schot in de roos: een huurpakket met verschillende luiertypes en merken, met duidelijke uitleg erbij (geplastificeerde A4-tjes, altijd bij de hand!) en een supergoed bereikbare eigenaresse van deze zaak die altijd (WhatsApp, email of telefonisch) supersnel op al mijn vragen een nuttig en heel vriendelijk, meedenkend antwoord had! Annika denkt altijd mee over je persoonlijke situatie. Ik vond het bovendien fijn om te merken dat zij echt hart voor de (milieu)zaak heeft en daarom nadenkt over gerelateerde zaken (bv micro-plastics, en productiewijze van de luiers –  dat sluit aan bij mijn motivatie voor wasbaar luieren (milieu dus met name); het zou tegenstrijdig zijn om allemaal goedkope, slechte kwaliteit luierspul gemaakt in onduidelijke arbeidsomstandigheden in te laten vliegen via Aziatische webwinkels terwijl ik juist wasbaar luier om bij te dragen aan een meer duurzame, verantwoorde wereld.

Mijn tweeling was na een paar maanden uit het kleinste maatje van het huurpakket gegroeid: ideaal, want tegen die tijd wist ik met welk luiersysteem ik verder wilde, en kon ik luiers kopen waar ze de rest van hun luiertijd in zouden passen.

Het wasbaar luieren was na een paar dagen al niet meer dan normaal, en het verspreidt als een olievlek: een leuk bij-effect! Mensen verklaarden ons eerst voor gek dat we ‘al dat gedoe’ wilden aangaan met een tweeling, maar ondertussen heeft iedereen door dat het prima gaat en dat het helemaal niet moeilijk, vies of omslachtig is. Een heel aantal vriendinnen van me zijn door ons geïnspireerd geraakt en ook wasbaar gaan gebruiken. Veel mensen stellen vragen over de luiers, en dat ik vaak een aanleiding om ze een beetje te laten delen in onze visie op de wereld en het grootbrengen van onze kinderen: liefst met zo’n klein mogelijke klimaat-voetprint.

HET VERHAAL VAN ELZEMIEK:

Toen ik op zoek was naar de duurzaamste manier van wasbaar luieren tijdens mijn zwangerschap kreeg ik via via de tip voor de Luierotheek. Ik was meteen verkocht, vooral omdat het huren van wasbare luiers een stuk duurzamer is dan ze zelf nieuw aanschaffen. En tweedehands kopen is lastig als je niet goed weet wat het beste werkt voor jou en je kindje. De wereld van wasbare luiers is in het begin best overweldigend!

Wat wij zo fijn vonden aan het huren:

  • Je hebt altijd de juiste maat, zeker in het begin is dat super want dan heeft je pasgeboren kleintje tenminste nog niet zo’n giga pakket aan zijn of haar lijfje.
  • Je krijgt goede kwaliteit luiers en ruime keuze, je kunt alles uitproberen. Wij vonden uiteindelijk juist de prefolds heel fijn werken, dat hadden we van tevoren niet verwacht.
  • Je voelt je gesteund, je hebt een vraagbaak achter de hand.

In het half jaar dat we luiers hebben gehuurd hebben we gemerkt dat duurzaam luieren echt makkelijk is, vooral als je het gewoon doet en de alternatieven niet eens uitprobeert. Na het half jaar huren hebben we tweedehands wasbare luiers gekocht, omdat we naar het buitenland gingen.

Het wassen, 2x per week, was voor ons een lekker zen momentje. De luiers ophangen is een fijn klusje, vooral als ze lekker buiten kunnen drogen en we vragen krijgen van buren over die rare “doeken” in de tuin.

Verder kregen we van Annika echt een heel goede service! Ze is aardig, heeft veel kennis en goede tips, en bekijkt de duurzaamheid van het wasbaar luieren echt tot in detail (zoals wassen en microplastics). Ik geef nu zelf de tip vaak door aan anderen!

HET VERHAAL VAN BABY LIV (NU 11 MAANDEN):

De eerste paar weken na de geboorte hebben we wegwerpluiers gebruikt. Alles was nieuw voor ons. Toen Liv een dikke maand was, woog ze 4,5 kilo en hebben we een huurpakket maat S aangeschaft via de Luierotheek. We waren gelijk fan van de prefolds en de voorgevormde luiers. Het duurde even voordat we vriendjes werden met de Alles-in-een luiers, maar na wat hulp via de Whats-App lukte het ons ook deze luiers goed om te doen. Vooral de prefolds zijn veelzijdig, je kunt ze als een luier vouwen en met een snappi vastzetten, maar ook eenvoudig als een langwerpige strook in een overbroekje leggen. Ideaal als het even snel moet!

Toen Liv 5 maanden was, stonden de maatje S luiers op de grootste stand, en was het tijd om over te gaan op maat OneSize. Handig dat er alvast een aantal OneSize luiers meegeleverd waren, op die manier weet je precies wanner het tijd is om over te stappen.

We hebben de laatste maand een gevarieerd pakket met OneSize luiers gehuurd, en daarna gericht een eigen stash luiers aangeschaft.

De kleine maatjes huren en daarna OneSize luiers kopen is iets wat we vrienden ook adviseren. Zo doe je nooit een miskoop!

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 296 reviews.