Ervaren luierspecialisten met een groen hart Verzending cadeau vanaf €75,- Snelle verzending ma-vrij Betalen in termijnen

Wasbare luiers, hoe werkt het?

Hoe werken wasbare luiers?

Is jouw interesse gewekt in wasbare luiers, maar denk je nog wel ‘hoe werkt het eigenlijk precies’? Bij Babybum.nl helpen we je met liefde op weg. Het eerste dat je volgens ons moet weten over wasbaar luieren, is dat het een stuk minder ingewikkeld is dan je denkt! En ook is het absoluut geen onaangenaam karwei, zoals veel mensen in eerste instantie denken. Het scheelt juist heel erg veel afval, en wasbare luiers zijn gemakkelijk schoon te maken door ze eenvoudig te wassen in de wasmachine.

Het overgaan van wegwerpluiers op wasbare luiers lijkt een grote en moeilijke klus, maar in de praktijk is het een investering die op de lange termijn enorm besparend is voor je portemonnee en voor het milieu, en het komt de gezondheid van je kleintje absoluut ten goede!

Wasbare luiers wassen is zo gepiept

Het klinkt misschien als een vervelend en onfris klusje, maar het wassen van wasbare luiers is zo gepiept! Zeker wanneer je kindje alleen nog moedermelk krijgt, stop je de luiers zo in de wasmachine. Zodra je kleintje is begonnen aan vast voedsel, kun je deze ontlasting gemakkelijk kwijt in de wc, of kun je uitneembare inlegvellen gebruiken die na gebruik bij het vuilnis gaan. Ook hierbij stop je de duurzame wasbare luiers gewoon in de wasmachine, en hang je ze daarna te drogen. Het kost je nauwelijks extra tijd, en het is nog stukken minder belastend voor het milieu ook.

Wasbare luiers

  • Blümchen Prefolds BirdsEye – set van 6

    11,8021,80 incl. BTW
  • Blümchen booster Twill

    2,09 incl. BTW
  • bamboe_voorgevormde_wasbare_luier_OneSize_hu-da

    Hu-Da voorgevormde luier Bamboe – Junior

Welke wasmiddelen je gebruikt

De volgende vraag omtrent het wassen van wasbare luiers is welke wasmiddelen je gebruikt. Hier is niet één standaard antwoord op; meerdere wasmiddelen zijn hiervoor geschikt. Wel is het belangrijk dat je het liefst waspoeder gebruikt en ecologische alternatieven hiervoor vermijdt. De kans dat deze sterk genoeg zijn om de vervuiling van je luiers tegen te gaan, is klein. Vermijd ook wasverzachter, omdat dit de absorberende werking van de vezels tegen kan gaan. Gebruik verder ook geen toevoegingen als soda, azijn, bleekmiddelen, bicarbonaat of vlekkenverwijderaars. Bekijk altijd de wasinstructies van de fabrikant per product, en houd rekening met hoe jouw wasmachine werkt. En met vragen kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. Zo verloopt jouw nieuwe wasroutine vlekkeloos!

wasbare-luiers

Jouw wasbare luiers vind je bij Babybum.nl

Nu je weet hoe het werkt met het wassen van wasbare luiers, kun je aan de slag met je overstap! Bij Babybum.nl vind je alles wat jij en je kindje nodig hebben, de webshop én in de kennis en ervaring die wij bezitten. Heb je vragen of wil je meer informatie over onze webshop of wasbaar luieren? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. Meld je hier aan voor onze gratis online workshop.

De waardering van www.babybum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 186 reviews.