Over Babybum

Ik ben Tamara Melk-Hermans en de eigenaresse van Babybum. 
Ik heb 2 zoons; Mark (2009) en Chris (2013) en ben getrouwd met Ron.

Toen Mark baby was zag ik voor het eerst wasbare luiers op een meeting. Rechthoekige lappen met een overbroekje, ik vond het helemaal niks voor mij. De maanden erna las ik meer berichten over de chemicaliën in wegwerp luiers en kwam ik steeds meer moeders tegen die wasbare luiers gebruikten. De vrolijkste kleurtjes, printjes en verschillende systemen kwamen voorbij. Ik besloot het een kans te geven.
En warempel, het was helemaal niet zoveel werk als ik dacht! Het beviel zelfs zeer goed.
Op zoek naar een fijne luier vond ik Rumparooz. Toen nog niet te verkrijgen in Nederland. Ik was zo weg van het merk dat ik besloot het merk te gaan importeren. Met een opleiding in de detailhandel en opgegroeid in de kledingwinkel van mijn ouders lag het voor de hand, ik ging de rumparooz verkopen via internetwinkel. En zo is babybum in 2010 geboren.

In mei 2013 kwam er privé uitbreiding. Zoon Chris draagt vanaf dag 1 wasbare luiertjes. Ik vermaak me kostelijk en alle verschoningen zijn een feestje.  Inmiddels weg van de rechthoekige lappen met overbroekje omdat ze toch wel erg veel voordelen hebben maar er zijn meerdere luiers die we prettig vinden. Ik ben een zogenaamde 'luxe luieraar' , kostenbesparing en milieu zijn een bijkomend voordeel , ik ga vooral voor de tig leuke printjes en kleurtjes. En natuurlijk het voordeel van de heerlijk zachte (niet chemische!) stoffen tegen mijn zoons billen.

Inmiddels is babybum uitgegroeid tot een webwinkel met een groot assortiment. Omdat ik nou eenmaal weg ben van de verschillende kleurtjes en prints (ik kan nooit kiezen en wil ze allemaal) maar ook omdat de verschillende systemen verschillende fijne eigenschappen hebben. Voor ieder wat wils! Het kan dat je daardoor wat overwelmd bent als je wilt gaan starten dus stuur me dan zeker een mail voor advies, of probeer wat luiers uit dmv het huurpakket.

Luiers in de webshop worden op verschillende punten uitgezocht.
​Zo moeten ze van hoge kwaliteit zijn, ze hebben immers nogal wat te verduren. Goed werken, blijft alles goed binnen en absorberen ze voldoende?
En ze moeten gemaakt worden van veilige stoffen. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de mensen die ze in elkaar zetten onder goede omstandigheden aan het werk zijn. Ik heb hierom gekozen voor vooral merken die in Europa, US of Canada gemaakt worden en openheid geven over de werkomstandigheden in de fabriek.

Tamara Melk-Hermans

      
Mark en Chris in een Rumparooz luier