Hieronder vind je de meestgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet tussen zitten, mail dan naar onze klantenservice.

1. Welke maat draagdoek heb ik nodig?
Draagdoeken hebben een eigen maatsortering, de maten komen overeen met een bepaalde lengte:

Maat 2: +/- 2.70 cm
Maat 3: +/- 3.20 cm
Maat 4: +/- 3.70 cm
Maat 5: +/- 4.20 cm
Maat 6: +/- 4.70 cm
Maat 7: +/- 5.20 cm
Maat 8: +/- 5.70 cm 

(Bron:  www.didymos.de )

Deze lengtes zijn bij benadering, door het productieproces zullen niet alle doeken precies die lengte hebben. 

De meest gebruikte maat is maat 6, de lengte hiervan varieert tussen de 4,5 en 4,7 m. Deze maat is geschikt voor de meeste knopen bij een dragend persoon met kledingmaat 36-44. Is je kledingmaat kleiner dan maat 36 is een maat 5 voldoende. Bij een kledingmaat groter dan 44 raden we aan om een doek in maat 7 te nemen. Op de site van het merk Didymos staat een heel handige tabel met een overzicht welke maat doek je nodig hebt voor welke knoop:


Bron: www.didymos.de

2. Is een katoenen doek draagkrachtig genoeg voor mijn baby?
Met een katoenen doek kan je een peuter prima dragen. Dat een katoenen doek begint te snijden en niet meer fijn draagt als je peuter zwaarder wordt kan voorkomen worden door een andere knoop te proberen. Het ligt ook aan je eigen voorkeur.

3. Zijn alle dragers/draagdoeken geschikt voor mijn pasgeboren baby?
Nee, niet alle dragers en niet alle knopen zijn geschikt voor pasgeboren baby’s. Bij elke drager staat beschreven vanaf welke leeftijd deze gebruikt kan worden. 

4. Vanaf welke leeftijd kan ik mijn baby dragen?
In principe kan je gezonde baby’s vanaf de eerste dag dragen. Bij kinderen met een handicap of andere gezondheidsproblemen eerst contact opnemen met een arts, fysiotherapeut of draagdoekconsulente.

5. Hoe lang kan ik mijn baby dragen?
Zolang jij en je baby het fijn vinden. Gebruik bij oudere kinderen een geschikte drager om het draagcomfort te vergroten. 

6. Kan ik beginnen met dragen als mijn baby al een paar maanden oud is? 
Natuurlijk! Sommige kindjes vinden het meteen fijn en sommige moeten eerst wennen. Als het kindje het niet fijn vindt kan je proberen om buiten te dragen, tijdens een wandeling, boodschappen doen enz. Dan raakt je kindje aan de doek gewend terwijl er ook veel te zien is. 

7. Hoe kan ik leren dragen?
Al onze doeken (behalve Yaro) en dragers komen met een instructieboekje, hierin staan aantal knoopmethoden uitgelegd. Op youtube zijn veel mooie filmpjes te zien en mocht je een persoonlijke advies willen kun je een draagconsult overwegen bij een draagconsulent. 

8. Wanneer wordt mijn pakket verzonden?
Deze informatie vind je onder ‘Verzenden & Retourneren’.

9. Kan ik mijn bestelling retour sturen of ruilen? 
Het is altijd mogelijk om artikelen te ruilen of retourneren.
Je kunt artikelen binnen 14 werkdagen terugsturen in de originele verpakking, onbeschadigd, ongewassen en met labels (indien aanwezig). Stuur ons voordat je iets retourneert even een mailtje om ons op de hoogte te stellen. Meer informatie vind je onder ‘Verzenden en Retourneren’.