Billenpoetsen als een baas

Zodra ’t wasbaarvirus je eenmaal bij de kladden heeft ben je de bok. Dan ga je voor de bijl. Niks aan te doen, het is een force bigger than nature: vanaf nu ben je een fanatiek wasbaarfanaat en sla je compleet door in je nieuw verworven hobby. En goed dat het voelt! Want hoeveel afval besparen we wel niet? Ha!

Wasbaar billenpoetsen!
Als je wasbaar luiert, dan is wasbaar billenpoetsen nog maar een babystapje. Die luieremmer staat er immers toch al, dus daar keil je de vieze doekjes met het grootste gemak in. Huppekee. Mee met de luierwas. Zo bespaar je nóg meer afval dan je al deed! En dat is te gek. Maar, net als bij wasbare luiers, is er één reden om wasbaar te gebruiken die nog belangrijker is: je baby’s billen worden echt een stuk blijer van wasbare billendoekjes dan van wegwerpdoekjes met parfum, alcohol en weet ik wat voor meuk allemaal. Ook mooi meegenomen: je bespaart flink wat euro’s als je niet meer elke week nieuwe billendoekjes hoeft te kopen.

Billiesbox
 
De Billiesbox is wat ons betreft een van de betere soorten wasbare billendoekjes. Ze zijn zaaaaaaaaacht. Zo fijn! De doekjes zijn van bamboe, katoen en microvezel. Zijn dus binnen een poep en een scheet weer droog aan de lijn, ook in de winter. De doekjes zijn stevig en van zo’n formaat dat je een flinke grote boodschap al een heel eind weggepoetst krijgt. Waar je met wegwerpdoekjes vaak tot in den treure doekjes uit dat pakje staat te sjorren, heb je met wasbaar meestal aan twee doekjes wel genoeg. Kiek, dat scheelt.

De kwaliteit van deze doekjes is uitmuntend. Ik gebruik ze nu zelf ruim een jaar, en de doekjes zijn nog even wit en mooi als toen ik ze kocht.

Billenpoetsen on the go
De Billiesbox komt met opbergdoosje en flesje billenspray. Zowel de doekjes als de spray passen in het doosje. En dat maakt ‘m dus uitermate geschikt om mee te nemen. Hop, doosje in je luiertas en gáán.

Lang verhaal kort – even de voordelen en nadelen op een rij:

Voordelen:
– De doekjes zijn megazacht, dat is fijn voor een babyhuidje
– Geen chemische stoffen in de billendoekjes
– Bespaart geld en afval
– Opbergbox kan in de vaatwasser
– Makkelijk mee te nemen
– De doekjes liggen qua formaat prettig in de hand

Nadelen:
– Er zitten 12 doekjes in een box, op sommige dagen zou dat te weinig kunnen zijn
– Uhmm.. ?

In ’t filmpje hieronder laat ik je de Billiesbox zien!

Groetjes,

Marilyn